Ülkemizde “SOSYAL MEDYA” anlayışı

Gönderildiği yer: Genel 0

sosyal-medya[1]“Sosyal” kelimesi ile hemen hemen herkes ilkokul sıralarında tanışmıştır.
Güvenilir bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre; “sosyal” kelimesinin anlamı:

“””
1- Bir topluma ayrı ve müstakil bir varoluşa sahip olduğuna inanılan insan topluluğuna ilişkin olan; 2- Toplumu meydana getiren, bir toplum içinde yaşayan insanlar; 3- Toplum içinde yaşayan bireylerden meydana gelen katman, grup, sınıf, vb; 4- Toplumdaki birey­lerin birbirleriyle olan ilişkileri; 5- Toplum­daki sınıfların birbirleriyle olan etkileşimle­ri; 6- Toplum içinde yaşayan insanların maddi hayat koşullarını geliştirmeyi, tinsel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan eylem ve faaliyetler için kullanılan sıfat.
“””
yukarıda sosyal kelimesinin genel anlamda manası yazmakta. Elbette ki devamı olacaktır.
Biz birde sonuna “medya” uzantısını ekleyerek “sosyal medya” kavramını oluşturmuşuz.

Şimdi hep birlikte sorgulayalım….

Yukarıdaki paragraftan;
“Tanımadığın bir bayanı taciz edebilirsin” anlamı çıkıyor mu?
“Kişilerin özel hayatını ifşa edebilirsin”  anlamı çıkıyor mu?
“Büyük bir rahatlıkla insanlara hakaret edebilirsin” anlamı çıkıyor mu?
“İnsanların görüş düşüncelerini ağır bir şekilde eleştirebilirsin” anlamı çıkıyor mu?
“Örgütlenip, izinsiz gösteriler yapıp; insanların mal canlarının kayıp olmasına sebep olabilirsin” anlamı çıkıyor mu?
“Sahte hesaplar açıp, insanları dolandırabilirsin” anlamı çıkıyor mu?
“Yine sahte hesaplar açıp, eşlerin boşanmalarına neden olabilirsin” anlamı çıkıyor mu?
“Ülkenin, başbakanına, cumhurbaşkanına, muhalefet liderlerine, millet vekillerine; doğrudan veya gıyaben hakaret edebilirsin” anlamı çıkıyor mu?
bu satırları eminim binlerce çoğaltabiliriz….

Hani? nerede bunun “sosyal”‘liği….? Nerede genel kültürümüz? Halk oyunlarımız …?

Birde deriz ki “özgürlüğümüz kısıtlanıyor” 🙂 Evet evet kesinlikle özgür değiliz. Özgür olsak daha neler yapacağız kim bilir.

Bence Türk Dil kurumunun bu organizasyonlara başka bir isim bulması gerekiyor. Çünkü Sosyal kelimesi ile ilgisi bile yok yapılan uygulamaların….
Ülkemizdeki “Sosyal Medya” anlayışını gözler önüne çıkartmaya çalıştım. Gençlerimiz geleceğe yönelik dikili fidanlarımızdır. Biz büyükler nasıl meyve verirsek, gençlerimizde bizim meyvelerimizden sebeplenecek ve o şekilde yetişeceklerdir.

“Anlayabilene”….

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere…..
Emre ALBAYRAK

facebook.com\emre.albayrak
twitter.com\emrealbayrak29
emrealbayrak.com.tr

http://www.yazete.com/genc-kalemler/emre-albayrak/ulkemizde-sosyal-medya-anlayisi/6816/

Takip Et Emre ALBAYRAK:

Bilgi Teknolojileri Yöneticisi

Türkiye'nin önde gelen SEO danışmanlarından olan Emre Albayrak; 14.09.1987 Trabzon doğumlu olup, aslen Gümüşhane/Kelkit' lidir. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul 'da tamamlamıştır. 2007 Yılında Erzincan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümünden mezun olduktan 5 Yıl sonra Anadolu Üniversitesi'nde İşletme bölümü okumuş ve 2014 yılında mezun olmuştur. 2015 Yılında ÖSYM 'nin hazırladığı ALES sınavında yeterli puan alıp Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi, Mühendislik fakültesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek lisansa başlayıp 2017 yılı ocak ayında mezun olmuştur. Microsoft tarafından yapılan sınavlar sonrası başarı gösteren kişilere verilen MCP, MCSA ve MCSE (Microsoft Certified Systems Engineer) sertifikalarına sahip olan Emre Albayrak; bir şirketin uçtan uca tüm alt yapısının kurulumunu yapabilecek bilgi ve tecrübeye sahiptir. Bilişim Teknolojileri hakkında araştırmalarda bulunmayı kendisine yaşam felsefesi olarak benimseyen Emre, aynı zamanda "google haberler" sitesi ile de yakından ilgilenmekte ve kişisel bloğu üzerinden insanlara yardımcı olmaya gayret göstermektedir. Mesleği: Bir yazılım şirketinde Bilgi Teknolojileri Yöneticisi olarak çalışmaktadır. Hobileri: Fotoğraf çekme, masa tenisi, yüzme ve satranç oynamaktır. Aynı zamanda amatör bir fotoğrafçı olan Emre Albayrak, fotoğrafçılık alanında özellikle makrolama ile ilgilenmektedir.
Son yazıları
Yorumlar kapalıdır.